LoRa-/Arduino workshop för företag 5/5

SenseSmartRegion och Skellefteå Digital Alliance bjuder in företag och andra organisationer till en ½ dags LoRa-/Arduino-workshop på Idélabbet, LTU Skellefteå, 5:e maj 09.00 – 12.00. Du hittar Idélabbet i sydvästra hörnet av D-byggnaden, se karta.

Få ”hands-on”-erfarenhet av att ansluta sensorer till en Arduino, skicka sensordata via LoRa, och se dina mätvärden dyker upp i vår plattform.

Ta med din egen laptop att arbeta på!

Vi håller nu på sätta upp ett LoRa-nät som kommer att täcka Skellefteå city. Våra gateways klarar Lora 2.0, vilket innebär att dina enheter också kan positioneras i nätet. Nätverket i sig är inte uppdaterat till Lora 2,0 ännu, vilket innebär att positionering inte kommer att vara möjligt under workshopen.

Lora är en ny 1 GHz Long Range teknik som körs i ISM-banden, avsett för IoT- och M2M-applikationer och ger normalt ca. 15 km räckvidd. Nätverk kan byggas upp med egna gateways, eller så kan du ansluta till ett offentligt nätverk som t.ex. vårt.

Workshopen är gratis och kommer att hållas på engelska.

Registrera dig senast Torsdag 4 maj, kl. 10.00. Vi kommer att ha ett begränsat antal platser, så anmäl dig snabbt för att säkra en plats!

Vi hoppas att du vill komma till en spännande workshop!

Dela på

Fler inlägg